Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou

admin
pork-tenderloin-with-brown-gravy-and-mushrooms-R151576-ss

Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou

Září 4, 2015

0.0 0

Hříbková omáčka Vám v deštivém dni hned zlepší náladu!

pork-tenderloin-with-brown-gravy-and-mushrooms-R151576-ss

Postup

Pokud máme čas, plátky panenky si tak na 2 hodinky předem naložíme do směsi oleje a různých bylinek.

Pánev s kapkou oleje pořádně rozpálíme a panenky na ní z obou stran orestujeme, z každé strany max. 3 minuty, aby maso zůstalo šťavnaté. Z každé strany kousek masa posypeme houbovým kořením, osolíme dle chuti. Maso odložíme do tepla nebo do alobalu a ve výpeku orestujeme cibulku a přidáme nakrájené houby. Poté zalijeme smetanou, osolíme opepříme, přidáme petržel a podusíme do zhoustnutí.

Panenky podáváme přelité omáčkou nejlépe s pečenými bramborami a zeleninovým salátem.

Ingredience

1/2 kg Vepřová panenka

300 g Houby

1 Cibule

2 ks Smetana

Houbové koření

Petržel

Olej

Pepř mletý

00:00

0 Recenze

All fields and a star-rating are required to submit a review.

Autor: