Masový „bochánek“ plněný ořechy a sýrem

admin
maso_mlete2

Masový „bochánek“ plněný ořechy a sýrem

Červenec 3, 2017

0.0 0
maso_mlete2

Postup

Chléb rozdělíme na kousky a pokropíme mlékem. Necháme nasáknout, přebytečné mléko lehce vymačkáme a chléb vložíme do velké mísy. Přidáme mleté maso, sůl, koření, vejce a mouku. Důkladně rukama propracujeme, až je masová směs hladká.

Příprava náplně: Sýr vložíme do misky, přidáme ořechy, spojíme a vypracujeme kuličku. Z mletého masa vytvoříme bochánek, v jeho středu uděláme důlek a vložíme do něj kuličku ořechového sýra. Zakryjeme masem a bochánek znovu rukama zpracujeme. Přendáme jej na pekáček, podlijeme trochou vody a pečeme při 190 °C. Pekáček můžeme zakrýt. Během pečení maso podléváme vodou. Po 30 minutách sejmeme horní díl pekáčku a maso pečeme odkryté. Plátkový sýr nakrájíme na proužky. Po dalších 20 minutách pečení rozložíme na maso anglickou slaninu a proužky sýra a dáme ještě na chvíli do trouby zapéci.

Ingredience

4 plátky bílého toastového chleba

80-100 ml mléka

900 g mletého hovězího a vepřového masa

sůl

mletý černý pepř

majoránka

2 vejce

1 lžíce hladké mouky

200 g pomazánkového taveného sýra

60 g nahrubo nasekaných vlašských ořechů

4 plátky sýra Madeland

80 g plátků libové anglické slaniny

00:00

0 Recenze

All fields and a star-rating are required to submit a review.

Autor: