Grilované steaky s kukuřičnými klasy

admin
steak2

Grilované steaky s kukuřičnými klasy

Červenec 3, 2017

0.0 0
steak2

Postup

Steaky zakapeme olivovým olejem a opepříme. Ne-cháme asi hodinu marinovat.

Grilovací pánev důkladně rozehřejeme a maso z každé strany 3 minuty opékáme, aby se zatáhlo. Po zatažení maso přendáme do talíře a přikryjeme ho alobalem. Tak pustí přebytečnou šťávu. Pak sundáme alobal, maso osolíme a posypeme nasekaným rozmarýnem. Dáme ho do trouby, kde ho při 220 °C další 3-4 minuty dopékáme. Takto získáme steaky medium, to znamená středně propečené. Pokud máme maso raději více propečené, necháme je v troubě 5-6 minut.

Podáváme s vařenými ogrilovanými kukuřičnými klasy, cibulkou a opečenou bagetou (nakrájíme ji, potřeme máslem, posypeme bylinkovou solí a upečeme).

Ingredience

4 vysoké libové plátky hovězího masa na steaky (roštěnka, svíčková)

olivový olej podle potřeby

1 lžíce celého pepře dvou barev

špetka soli

1 snítka rozmarýnu

4 kukuřičné klasy

1 sklenka nakládaných kyselých cibulek

2 francouzské bagety

máslo + bylinková sůl

00:00

0 Recenze

All fields and a star-rating are required to submit a review.

Autor: