Grilovaná vepřová panenka

admin
panenka2

Grilovaná vepřová panenka

Červenec 3, 2017

0.0 0
panenka2

Postup

V míse smíchejte prolisovaný česnek s medem a šťávou z pomeranče. Vepřovou panenku dejte do mísy s marinádou a maso v ní několikrát otočte, aby se marináda dostala všude. Osolte, opepřete, přikryjte mikrotenovou fólií a minimálně na 2 hodiny uložte do lednice. Ideální je maso marinovat přes noc.

V malé misce smíchejte pomerančovou kůru, rozmarýn, tymián, šalvěj a olivový olej. Přikryjte fólií a uložte stranou, bylinky budete potřebovat před samotným podáváním.

Maso vyndejte z lednice, nechte ho chvíli odpočívat a poté ho vyndejte z marinády.

Připravte gril a rozpalte ho na vysokou teplotu. Grilovací rošt potřete hojně olejem a dejte na něj maso. Grilujte přibližně 15 minut. Pravidelně otáčejte.

Jakmile je maso ugrilované, sundejte ho z grilu a nechte 5 minut odpočívat.

Maso nakrájejte na plátky, dochuťte připravenou směsí bylinek a ihned podávejte.

Ingredience

2-3 kusy vepřové panenky, každá o váze přibližně 400 g

3 stroužky česneku

utřenou 1 lžíci extra panenského olivového oleje

80 g medu

1 lžíci čerstvě vymačkané pomerančové šťávy

1 lžíci čerstvě nastrouhané pomerančové kůry

2 lžičky čerstvě nasekané šalvěje

2 lžičky čerstvě nasekaného rozmarýnu

1 lžíci čerstvě nasekaného tymiánu

sůl a čerstvě namletý pepř

00:00

0 Recenze

All fields and a star-rating are required to submit a review.

Autor: